Blues

Iedereen kent de Blues. Blues Brothers heeft iedereen van gehoord. Muddy Waters heeft misschien wel het meest bekende Blues nummer ooit gemaakt. Zoek maar eens op You Tube.

Blues vind ik hoort bij auto’s, net zoals olie erbij hoort. In het bijzonder natuurlijk wel ronkende V8 motoren, maar een 2 of 3 cylinder van de Citroens ach dat mag van mij dan ook wel weer.

Vanavond zijn we naar een oude Blues legende geweest, Walter Trout. Deze man staat al wel 30 jaar op het podium over de hele wereld Blues te spelen. Samen met zijn band zet hij een fantastisch spektakel neer. De rifjes op zijn gitaar vliegen je links en rechts om de oren, begeleid door een heerlijke Hammond orgel en een fanatisme, heerlijk om naar te kijken en te luisteren.

https://www.youtube.com/watch?v=E1EcnfTcPJ4

https://www.youtube.com/watch?v=dv7akIR13Uo

Ik moet eerlijk bekennen dat wanneer ik in de auto zit, de radio meestal toch wel wat harder staat. Zeker als ik alleen ben mag het volume graag omhoog gaan. Jarenlang heb ik zelfs met een stevige subwoofer rond gereden, ja ook ik! Het is heerlijk om blues te horen tijdens het autorijden. Het geeft je een gevoel dat je een lange reis aan het maken bent, waar je ook heen gaat.

Blues is simpel genieten. Niet alleen down zijn en klagen over van alles en nog wat, maar klagen op een heerlijke manier!

Nou ja, als je het dan toch over klagen hebt. Dat zal onze C1 vast gedaan hebben terwijl hij achter de tralies stond, maar ach, hij heeft het ons vergeven toen we onder begeleiding van Blues op de radio weer richting huis gingen.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.