Brilrubbers

Brilrubbers voor de 2CV, lekt ze wat minder van

Brilrubbers! Wat? Jawel brilrubbers. Een paar ronde rubbers aan elkaar verbonden met een brugje. En de rubbers zijn open in het midden. Waarom dan geen dubbele donut rubbers? Tja zo bekeken als op de foto lijkt het wel op een bril natuurlijk.

Maar wat heeft dat met auto’s te maken? Nou deze zitten gemonteerd op de 2CV bij de motor. Omdat de 2CV stoterstangen heeft komen de klepstoters onderuit de motor.

Onlangs heb ik mijn cylinderkop moeten vervangen, en dom genoeg niet de brilrubbers vervangen. Dan begint hij olie te lekken en hoe! Alles is zwart op straat, je kunt altijd zien waar je met de 2CV bent geweest. Op zich niet erg, maar ja milieuvriendelijk is wat anders. Bovendien met al die olie op straat kan het zelfs nog wel glad worden.

 

Nu is alles weer olievrij, hoewel bij een 2CV olievrij eigenlijk bijna niet bestaat natuurlijk.

3 gedachten over “Brilrubbers

  1. Voor het vervangen van de brilrubbers moet je cilinderkop eraf… en het spruitstuk. Dat laatste is altijd lastig; er breekt altijd wel een bout af. Heb je een truc? Moet er nog een nieuwe pakking onder het spruitstuk?

  2. Heel veel inspuiten met WD40 en heel voorzichtig stapje voor stapje los schroeven, hopen dat het niet knapt, vooral niet teveel kracht zetten.

    Daarna gewoon eigenlijk regelmatig vast en los draaien als het er eenmaal op zit, gaat het ook niet vast roesten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *