De beste wensen

En dus komt 2017 vandaag tot z’n eind.

Laat ik beginnen met Joost te feliciteren met zijn verjaardag, want ja echt hij is vandaag jarig, op oudejaarsdag! Dan mag hij dat bij mij morgen doen, want ik ben op nieuwjaarsdag jarig. Dus dat hebben we ook gemeen, naast onze liefde voor de 2CV en het rijden erin.

Ik moet echt Eric van Straaten en Joost de complimenten geven over hoe ze bezig zijn met het in orde brengen van de 2CV. Ik heb dan maar een klein aandeel erin, want tja, je woont aan de andere kant van het land.

Bovendien zat de gezondheid van mij de laatste maand niet 100% mee en ook Claudia is eind dit jaar nog een keer ziek geworden. Laten we hopen dat we alles gehad hebben en fit en gezond de wintertrial kunnen rijden.

Maar ik was gebleven bij de complimenten. De gordels zitten in de 2CV en die zijn echt heel goed en netjes ingebouwd op de manier zoals het hoort. En dan te bedenken dat er geen aansluitingen zaten, want die waren er in 1965 nog niet. Dus top voor Joost dat hij de beslissing heeft genomen toch ingrijpende maatregelen toe te staan. Je moet immers wel gaten maken in het koetswerk, verstevigingspunten monteren en alles weer dicht lassen. Daarnaast is er veel gereviseerd, opgeknapt, vervangen. Zelfs de voorbumper is opgeknapt naar nieuw! Nou ja zo op de foto’s dan. Dat lijkt ook zo trouwens bij de velgen, maar in werkelijkheid valt het uiteindelijk wel wat tegen, maar als we rijden ziet niemand daar wat van!

Wat is er tot nu toe gedaan:

Gordels gemonteerd

Carburateur gereviseerd

Dynamo gereviseerd

Startmotor gereviseerd

Elektra aangepakt voor extra opties:

Nog te monteren

Mistlampen (gereviseerd door Niko)

Stoelverwarming (ja echt!)

Fans om sneller warme lucht in interieur te krijgen

Winterbanden

tank beschermingsplaat

Ach Joost heeft zoveel dingen aangepakt samen met Eric, de 2CV is straks echt in topstaat!

Ondertussen voeren we regelmatig discussie over wat we meenemen en hoe. Vorig jaar hadden we veel te veel bij ons, dat willen we nu beter doen. Minder gewicht, maar stiekem zijn er toch veel dingen die gedaan moeten worden.

We zijn druk bezig met sponsors:

Autotaalglas: met mutsen, werkhandschoenen, ruitenreiniger, ruitontdooier en warme jassen

Burton Car Company: door leveren van onderdelen met korting

2CV outlet: winterkapje

Onori Fashion and Lifestyle: voor leveren kleding

Klassiek en Techniek: voor leveren materiaal en morele ondersteuning

Dan blijkt dat de brandblusser die we vorig jaar hadden totaal niet bestendig was tegen de vorst, dus daar moest een nieuwe voor komen, maar waar vind je die? Een sproeischuimblusser met vorstbescherming van 2 kg. Iedereen verkoopt kleine 1 kg poederblussers, die wil ik het liefst niet gebruiken. Uiteindelijk online er een gevonden en besteld.

Extra warmere schoenen aangeschaft en zo zijn er nog talloze kleine details waar we aan denken.

20 januari is de technische keuring. Dan moet de 2CV volledig klaar zijn. Alle reserve onderdelen, banden, gereedschap, brandblusser, alles moet dan aanwezig zijn en gemonteerd. Dan hoeven we alleen nog onze bagage in te pakken, de route te bestuderen en beslissen wanneer wij weg gaan rijden.

Al met al voor ons een fantastisch uitzicht op 2018. Ik hoop dat we een mooi jaar tegemoet gaan en doe langs deze kant iedereen de beste wensen. Dat het een mooi en gezond jaar mag worden

Een gedachte over “De beste wensen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.