De dag voor de start

Wat heerlijk zeg, dat je de dag voor de start niet meer in de auto hoeft te zitten om nog een eind te rijden. In vier jaar wintertrial heb ik dat nog nooit meegemaakt! Nou ja goed, twee keer was ik erbij als fotograaf, maar dat was ook extreem ver weg en dus veel rijden, laat aankomen en dan bijna meteen door de stress in, of foto’s maken, of zoals vorig jaar de technische keuring, papieren ophalen, stikkers plakken etc…

En nu? Een beetje uitslapen, rond acht uur het bed uit, tegen kwart voor negen ontbijten. Dan even naar de auto opnieuw inpakken. Vooral handig omdat je dan beter weet waar alles ligt. Dan nog even de laatste belangrijke details doen. Zoals ramen schoon maken, en bepalen waar de gopro aan de buitenkant van de auto bevestigd kan worden. Ook niet onbelangrijk om jullie een idee te geven hoe wij de rally beleven natuurlijk!

Rond 10 uur konden wij papieren ophalen, dus dat hebben wij gedaan, vervolgens de rally safe laten inbouwen. Dan weer terug om resterende papieren op te halen en dan is het klaar.

Dus wat doen wij? Wij gaan de tripmastercheck rijden. Waarom, nou deels omdat het verrekte handig is om te doen, want dan staat alles weer goed. Maar ook puur psychologisch, dan hebben we dat gehad. Vorig jaar reden wij de tripmastercheck direct na de start, terwijl wij dus naar de test hadden moeten rijden. Nou ja, daarom is het fijn dingen af te strepen.

Uiteindelijk was er nog een klein signaal probleem met de rally safe, dus in de loop van de middag hebben wij dit nog laten controleren, en dat is nu ook opgelost.

Vanmiddag hebben wij uitgebreid de tijd genomen en zijn lekker naar het BMW Museum geweest, waar wij morgen in de buurt ook gaan starten. Na een paar uur, plus een lunch lekker terug gereden naar het hotel. Daar heeft Joost nog even uitgebreid de route voor morgen bekeken. Ook belangrijk, want diezelfde papieren verdwenen vorig jaar in de map en kwamen pas een dag later weer naar boven, nadat wij genoeg tijd hadden verloren en stress hadden gehad!

Kortom, de voorbereiding is goed dit jaar. Maar dat zegt allemaal nog helemaal niets. Het is vooral veel zelfspot. Lachen om wat er vorig jaar mis ging. Lachen om hoe goed wij het vorig jaar tegen ieders verwachting hebben gedaan. En lachen, omdat wij weten dat het zo moeilijk wordt om dit te herhalen. Dus morgen gaan wij gewoon starten. Op tijd op pad, wij weten dat de eend start, dat hebben wij vanmorgen al gedaan. Dus wij zijn op tijd bij de start en gaan volle bak genieten!

Leuk is het vooral om reacties van andere mensen te horen. Vele zijn blij ons weer te zien en wij hun, want het is ook gewoon gezellig, het is leuk, daarom doen wij weer mee. De sterke verhalen van voorgaande jaren komen allemaal weer boven en iedereen, maar ook iedereen heeft een hele grote glimlach op zijn gezicht. Soms krijgen we wel gemeend advies over zaken die wij weten, soms krijgen we zeer nuttige tips. En Joost is heerlijk maniakaal bezig om alle details in zijn hoofd op te nemen. Dat is mooi om te zien, want hij werkt als een echte navigator. Alles moet kloppen, alle details moeten bekend zijn, dus vraagt hij het niet bij 1 persoon, nee bij 3 personen. Sterker nog, 1 kabel van de rallysafe was nog niet uitgerold. De dame van Rally safe lag languit op de achterbank en Joost keek al nerveus toe. Want ook die kabel moest natuurlijk netjes weggewerkt worden met tiewraps zodat het er wel allemaal netjes uit ziet. Mijn extra voorraad tiewraps komt al goed van pas!

Nee het was een leuke en vooral gezellige dag. Morgen gaat dit gewoon door als wij aan de start staan. Wij hebben het eerste stuk route gereden vandaag en zijn er gewoon klaar voor. Morgen moet Joost mij de juiste kant op wijzen en ik moet zo snel en vooral zo veilig mogelijk rijden met maximaal resultaat. En als dat 20 is, dan is het dat. Maar wij brengen de glimlachen op de gezichten, omdat de spiegels de grond gaan raken!

Welterusten en tot morgen, om 9:24 starten wij. Rond die tijd gaan wij nog even live op facebook, dus zet de wekker, leg de tablet of smartphone klaar en moedig ons aan morgenvroeg, dat vinden wij leuk en hopelijk kunnen wij jullie ook blijven vermaken de komende week!

 

 

3 gedachten over “De dag voor de start

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *