De wintertrial de rally dag 2 *update* nieuwe stand 4e algemeen!

Vanmorgen stonden we vol goede moed op. Ook al bleek dat we van de 17e naar de 18e plek waren gezakt.

Het eten gisteravond lieten we na het hoofdgerecht voor wat het was, een dag in de 2CV rijden had ons erg vermoeid gemaakt en we wilden alsnog goed voorbereiden voor morgen.

Dus nog even door de parkeergarage, daar de 2CV nog een keer gestart, nagekeken, ruiten schoon gemaakt en even gekeken naar de auto’s van onze concurrenten.

 

Daarna naar bed en slapen. Dat ging redelijk, want het hotel was in de lobby nogal gehorig, maar de kamers zelf redelijk stil.

 

’s Nachts redelijk geslapen, maar ik was in mijn dromen nog steeds aan het rijden. Mijn grote angst is om op ijs te rijden. Het rijden zelf gaat wel, maar vooral dat stoppen. Je hebt gewoon geen grip op het ijs. Ik vraag mij dan af hoe de andere deelnemers daar mee om gaan, zijn onze banden zo slecht?

 

In de morgen op tijd uit bed en naar het ontbijt in een waanzinnig mooie ruimte met een schitterend plafond.

Vervolgens de auto ingepakt en de auto starten. Dat ging perfect, in 1x zonder problemen. Dus we konden normaal starten. Ook onze voorbereiding voor deze dag was gewoon goed. Geen gedoe, dus alle stond klaar, auto warm gedraaid. Hoewel het bij de start een behoorlijke chaos was met alle deelnemers die wilden vertrekken en andere mensen die juist naar het hotel wilden gaan.

 

Op tijd begonnen en rijden maar, de temperatuur zakte en zakte en zakte tot beneden -17 graden! Dat voel je wel in de auto, echt koud wordt het niet, maar warm is het ook niet. Het is zelfs zo koud dat de ramen aan de binnenkant bevriezen, dus we zijn de zijruiten regelmatig aan het poetsen en schoon schrappen. De voorruit blijft gewoon lekker open, dus helemaal prima!

 

De eerste regularity ging perfect voor ons gevoel. De weg was goed te doen en de samenwerking tussen Joost en mij gaat perfect. In plaats van om te wisselen met navigeren en rijden besloten we toch dat ik zou blijven rijden en Joost navigeren.

 

Dat resulteerde uiteindelijk in een 5e plek deze ochtend bij de regularity!

 

De kaartlees sectie ging eigenlijk gewoon perfect, want zo moeilijk was het niet.

 

Verder kwamen we overal ruim op tijd aan, dus we konden ook nog wat relaxen.

 

De tweede kaartlees sectie in de middag ging eigenlijk ook zonder problemen, dus ons gevoel was goed.

 

Maar in de middag volgde in Tjechie nog een regularity waarvan we wisten dat dit op sneeuw zou gaan.

 

En daar zat ik wel een beetje tegenop te kijken. Want dan beginnen heuvels, haarspeldbochten en vooral ijs!

 

De weg naar de TC was spekglad, ik gleed al een paar keer stevig door. Over dezelfde weg moesten we later ook terug. De Trial rijders kwamen in volle vaart langs blazen, dat vond ik geen fijn moment.

 

Ook moesten we even flink doorrijden richting de start van de regularity die niet helemaal lekker geplaatst was, waardoor we nog net op de weg in de rij stonden te wachten, niet fijn als er van beide kanten vrachtwagens aan komen en het vlak na een bocht was. Gelukkig konden we snel opschuiven.

 

Dan starten: Gas erop, en het is ijs en sneeuw, dus hoe zal het gaan. En dan moeten we het eerste stuk 40 kilometer per uur gemiddeld, eigenlijk meer dan ik durf. Maar ik merk dat de grip goed is. Ik kan de 40 halen en in bochten is het oppassen. Uiteindelijk halen we de eerste controle redelijk goed op tijd. Dan door naar 45. Joost vergeet de timer op nul te zetten door de vele handelingen. Dus terwijl hij baalt probeer ik rustig te blijven, we gaan gewoon rijden, zo hard mogelijk waar het kan, en proberen naar die 45 te komen. Maar op sneeuw en ijs is het zo lastig, dan haarspeldbochten, maar ik vind de balans, ik voel de grip en het gaat lekker! Als we dan ook nog een andere deelnemer inhalen die ver voor ons is gestart, dat is een lekker gevoel. Ook hebben ze moeite om het gat naar ons te dichten, een nog beter gevoel. Uiteindelijk hebben we tijd verloren, maar het gevoel van vandaag was goed. De opluchting was er, we kunnen een proef rijden op sneeuw en ijs en dat ging goed. Of dat in de bergen ook gaat lukken komen we morgen achter.
nu eerst genieten van het hotel uit de film Casino Royale, ik voel mij net James Bond, alleen jammer dat we de mooie trappen opliepen met een accu in onze handen, want die hebben we even uit de eend gehaald zodat die warm kan blijven en we morgen gewoon normaal de motor kunnen starten.

 

Top dat we fans vandaag tegen kwamen, nou ja, nadat ik de Duitsers vroeg wilden ze wel poseren, ze waren wel enthousiast dat is een ding wat zeker is!
Heel vaak krijgen we de vraag wat voor motor er in de eend zit, want we gaan zo hard! Nou, het is echt standaard!

 

Tot morgen, na hopelijk een goede dag, want morgen wordt zwaar!

 

 

*Update*

We zijn gestegen naar een 9e plek in het algemeen klassement, nadat we vandaag super gereden hebben en 2e zijn geworden in het dagklassement!

10 gedachten over “De wintertrial de rally dag 2 *update* nieuwe stand 4e algemeen!

 1. Leuke verslagen! Zo rijden we een beetje mee.
  Veel Suc6 morgen en houdt de accu warm, haha!

  We hopen dat er genoeg tijd is om leuke en mooie foto’s te kunnen maken.

  Geniet vooral!!

  Groetjes Anneke en Dick

 2. Een eend zwemt normaliter in t water, maar zet hem op sneeuw of ijs en hij is evengoed in z’n element. Ga zo door..

 3. Prachtig verslag Niko. Jullie zijn helden met die Duck en dan nog zo’n goede kwalificatie. De eend heeft er blijkbaar zin in ! Ga zo door. Succes en plezier.
  Eric en Miriam

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.