Doorfietsen!

Zelf ben ik wel iemand die houdt van doorfietsen. Zelfs op mijn ouderwetse 3 versnellingen opa gazelle laat ik elektrische fietsen achter mij. Nou ja, eerlijk gezegd, hou ik ze redelijk bij.

Maar er zijn genoeg mensen die fietsen echt niet door. Ik vlieg ze soms voorbij alsof ze stil staan. Dan bedenk ik mij dat ik mijn zware fiets bij mij heb. Ik heb ook nog een sportieve fiets, daar kan ik nog veel vlotter op fietsen. Laat staan als ik mijn wielrenner uit de schuur haal.

Goed niet iedereen houdt van snel door fietsen, zich in het zweet werken. Daar kan ik mij nog wat bij voorstellen. Maar ik kan mij er niets bij voorstellen waarom mensen fietsen alsof het windkracht tien is. Niet opschieten, maar wel door rood fietsen zonder verlichting, waarna ik ze vervolgens met een nood vaart voorbij kom fietsen terwijl ik netjes voor het stoplicht gewacht heb tot hij op groen ging.

Ach ik zal het wel niet snappen waarom mensen dat doen. De logica zal wel te gecompliceerd zijn om mij er nog verder over op te winden.

Met de auto’s is het soms niet beter hoor. Onderweg naar de bioscoop zoekend naar een parkeerplaats zie je mensen de meest wazige dingen uithalen. Rechts geen voorrang geven, invoegen zonder knipperlicht, hard rijden, of juist helemaal niet door rijden. Uren kan ik mij er over opwinden. Gelukkig was er vanavond een briljante afleiding in de bioscopen, de nieuwe James Bond film. Een echte aanrader en vooruit, ik heb een voorproefje bijgevoegd als foto.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.