Hebberig

Vandaag kwam ik toch een link tegen. Een Nederlandse verzamelaar gaat een deel of zijn gehele collectie verkopen. Daar staan een paar hele bijzondere auto’s tussen. Kijkend naar de foto’s lijken ze allemaal in topstaat te zijn. Daar zitten ook wat modernere auto’s tussen die spectaculair zijn. Een Bugatti Veyron of een Maserati MC12. Maar wat dacht je van een nieuwe Citroen 2CV met slechts 177 kilometer op de teller. Of een Daf 33 die er als nieuw uit ziet. Verschillende Aston Martins ontbreken ook niet. Waaronder een extreem lelijke Shooting Break op basis van een DB6. Gelukkig maken verschillende andere DB6 en DB4’s veel goed.

Ook Rolls Royce is sterk vertegenwoordigd. En verschillende amerikanen, tot aan een Cadillac uit 1904 toe!

Mijn persoonlijke favoriet is toch een Italiaan. Ik heb iets met de designer Zagato. Die maakt zulke waanzinnig mooie auto’s dat ik ze van verre herken en elke keer weer verliefd wordt. Dit keer, een Fiat Abarth 750 GT ‘double bubble’ uit 1956 in mooi rood uiteraard!

https://www.rmauctions.com/CarDetails.cfm?SaleCode=LF12&CarID=r163

De eenvoud is briljant, geen lijnen teveel, precies wat je nodig hebt. Ook het interieur blinkt uit in eenvoud.

Maar dan is er nog een andere Italiaan die mijn hart ook sneller doet kloppen. Een Ferrari, uiteraard; de 250 GT LWB Berlinetta ’tour de France’ by Scaglietti. Och wat een beauty ook zeg.

https://www.rmauctions.com/CarDetails.cfm?SaleCode=LF12&CarID=r173

Hebberig wordt je er van. Kijk maar eens in de lijst, dan moet je wel snel zijn, want morgen wordt het al verkocht. Mocht iemand wat kopen, laat mij het weten, dan maak ik gratis foto’s als ik een ritje mag maken, dat geldt dan wel specifiek voor Ā de Fiat of de Ferrari, alhoewel er staat zoveel leuks meld je maar gewoon dan kijken we wel wat we gaan doen šŸ˜‰

Dan te bedenken dat de staat graag wil dat je hier straks weer belasting voor moet betaling. Dit is geen auto, dit is kunst, geschiedenis, dat moet je behoeden en van genieten als ze brullend langs racen, rook olie en vuur, stinkend rubber en brullende motoren, zo hoort het te zijn!

Maar goed, in mijn 2CV kan ik ook toch wel lekker genieten als het moet.

Een gedachte over “Hebberig

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.