Januari

Januari heb ik altijd al een rare maand gevonden. Vervelend is misschien verkeerd uitgedrukt, maar ik ben altijd blij dat hij weer voorbij is.

Januari is de laatste 8 jaar een maand geweest waar ik gegarandeerd problemen had met mijn auto’s. Of ik werd aangereden, of ik reed iemand aan. Of zware mechanische pech als er geen schade was.

Soms probeerde ik het te voorkomen door alleen te gaan fietsen. Maar ik kwam er achter dat het zelfs niet uit maakte of de auto op de straat stond geparkeerd, dan vonden ze de auto wel met een bumper en had ik alsnog schade. Wat moet je dan doen om deze ellendige reeks te doorbreken? Eerst maar eens kijken wat er allemaal gebeurt is de laatste jaren.

Het begon allemaal met onze Renault Twingo. Op een eerste dag van het jaar op een parkeerplaats haalde ik een busje in, deze keek niet in de spiegels en zo stond er opeens een bus in de zijkant van de Twingo.

Een jaar later met mijn Volvo 340 lette ik niet helemaal goed op en deelde een tikje uit aan een bestelbus, eigen fout.

Weer een jaar later: Citroen 2CV, ik glij door op ijs en raak een Scenic

Weer een jaar later: Peugeot 306, iemand parkeert zijn auto in mijn zijkant, dader onbekend

Weer een jaar later: Zelfde 306, zoveel mechanische ellende, remmen, koppeling, alles lijkt er in 1x mee te stoppen, einde 306 bij mij.

Weer een jaar later: Citroen 2CV, mijn 2CV al van vele jaren blijkt een compleet rot chassis te hebben. Restauratietijd

Weer een jaar later: Mijn peugeot 309 heeft vlak na de APK een koppeling die eruit vliegt.

Maar nu heb ik de oplossing! Dapper ben ik geweest dit jaar. Ik zag namelijk een leuke schadebak staan met wat technische mankementen. In januari zou ik dan juist de andere kant op moeten rennen; hard! Maar bedacht ik mij. Hoe kan ik een vloek nu beter doorbreken dan een auto te kopen waar genoeg aan mankeert.

Dus wat mechanische dingen die niet in orde zijn en een dikke vette deuk zorgt ervoor dat mijn ellende voorbij is.

Lang leve mijn brakke saaie Xsara!

 

 

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.