Technische keuring

Eindelijk was het dan zover vandaag. Ik kon mijn handen weer eens leggen op de 2CV, op de AZAM6 die ons naar de wintertrial kan brengen.

Na allerlei updates van Joost per email, telefoon en foto’s via whats app, kon ik nu eindelijk eens zelf het werk aanschouwen wat ze gedaan hadden. En hulde, echt hulde, het niveau van afwerking op deze auto is echt goed. De elektra is zo mooi aangelegd. Nieuwe kabels zijn netjes weg gebundeld in de bestaande kabelboom. Nieuwe zekeringkasten zijn aangesloten. Nieuwe plaatjes zijn gemaakt met goede degelijke schakelaars. Alles zag er weer als nieuw uit. Natuurlijk heeft de 2CV z’n rally schades, maar wat gebruikt wordt slijt en het staat hem goed.

Joost monteert nog wat zaken

 

stikkers plaatsen

Belangrijk vandaag was om alles in te pakken, dus eerst alles uit de 2CV gehaald en mijn meegenomen materialen in mijn eigen eend ernaast gelegd. Dan gekeken, wat is het beste spul en wat nemen wij mee. Vorig jaar hadden we achteraf veel te veel bij ons. Misschien hebben we nu te weinig bij ons, maar daar komen we later pas achter. Aan de andere kant. Joost had 4 sleepkabels, 2x 5 liter olie, 2 gevarendriehoeken, gereedschapsetje, 2 wielmoersleutels en nog heel veel andere dubbele zaken in de auto liggen. Dus alles teruggebracht naar 1 en daarbij meteen het beste materiaal gepakt! Het ging zelfs zo goed, dat we nog konden discussiƫren over waar de afstandsbediening van de GoPro geplaatst moest worden. En Joost meteen een plaatje op maat maakte, monteerde en voila de GoPro zit erin! Die van mij gaat ook mee, dus samen kunnen we denk ik leuke filmpjes gaan maken.

dit hoeft niet mee
dit gaat wel mee

Uiteindelijk zat alles erin, dus konden we met beide eenden richting technische keuring rijden bij BMW Amsterdam, het hoofdkwartier. Na een half uurtje waren we op de locatie aangekomen. Direct kom je andere deelnemers tegen die je kent van vorige jaren en dus is het meteen gezellig. Een beetje een praatje maken, vragen wat ze gedaan hebben en of wij weer mee gingen doen met de 2CV. Daar ging het vooral over. Iedereen was zo enthousiast dat wij weer mee gingen doen. Dat werkt zo aanstekelijk en geeft zoveel energie, dat is echt fijn! Bedankt voor zoveel enthousiasme!

Nadat we ons gemeld hadden kregen we alle papieren, het routeboek, de stikkers, kleding, etc… Daarna konden we terug richting auto en de auto in de garage neerzetten. Ze controleren of alles aan boord is. Brandblusser, dekens, jerrycan, zeil voor onder de auto, EHBO kit, hesjes, sleepkabel, sneeuwkettingen, reservewiel, of de juiste winterbanden eronder zitten, verlichting, of de auto technisch in orde is, geen kabels rond slingeren. Kortom, de 2CV ging met vlag en wimpel door de keuring. Ook waren ze erg blij met de aangelegde plaat voor de antenne. Dus zonder problemen kregen wij de oke stikker voor 2018.

 

Dan nog even beetje bijpraten onder genot van een drankje voordat we nog even een presentatie kregen van Bart over de rallysafe. Goed we kennen het apparaat al wel van vorig jaar, maar het is goed om het te herhalen. Rallysafe is een mooi apparaat, niet alleen houdt het precies bij aan de hand van GPS waar we zien, hoe hard wij rijden en dus of we de juiste route rijden. Maar ook geeft Rallysafe aan of we de juiste route rijden, wanneer we een regularity rijden en nog belangrijker, als er wat gebeurt kunnen we via de rallysafe de organisatie waarschuwen en ook andere deelnemers!

Uiteindelijk gingen Joost en ik onze eigen richting weer op. Nog 2 weken en ik ben echt aan het aftellen geslagen! We gaan jullie op de hoogte houden!

 

2 gedachten over “Technische keuring

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.