The wintertrial 2017 Dag 3 *update stand*

Gisteren hadden we een euforie moment. Wat een dag, geweldig. Alles liep soepel en makkelijk, in tegenstelling tot de dag ervoor waar het echt moeizaam ging.

We hadden nog een tijdstraf aangevochten van 15 minuten en wat blijkt, terecht, deze werd ons afgenomen en dan sta je opeens 4e! En dat met een 2CV!

 

Iedereen riep aan het begin, als je ons maar niet in de weg rijdt, dat schiet niet op zo’n auto, maar nu komen mensen naar ons toe, gaaf wat jullie doen. Leuk dat het zo goed gaat en natuurlijk zijn er nog steeds twijfels.

 

Wij zijn zelf verbaasd over onze resultaten en hoe goed het gaat. Het moet natuurlijk ook klikken in de auto, de chemie moet werken, je moet elkaar kunnen vertrouwen dat je het goed doet en dat lukt uitstekend.

 

Vanmorgen in Casino Royale…eh het hotel alles bij elkaar gepakt, de accu in de eend gestopt en…. Hij wilde niet starten, gloeiende gloeiende, verdorie!

 

Tachyon heeft ons aangesleept en het duurde weer lang voordat hij aansloeg. Maar hij deed het. Het is vooral de koude, dat heeft gewoon met alle elektra, olie en alles te maken. Dus daar gaan we elke ochtend last van hebben.

 

Het zou zwaar worden vandaag, dus ik keek er wel tegenop. Tsjechië ken ik nog van vroeger en dat vond ik toen rommelig en gevaarlijk op de weg. Met onze 2CV is het dan oppassen. Gisteren hadden we de discussie met mensen over veiligheid van onze auto. Ja hij is onveiliger dan auto’s met rolkooien e.d. Maar we rijden berekenend. We kunnen het niet winnen door te compenseren. Er is een max wat we met de eend kunnen doen en daar blijven we onder en waar het kan, zoals op de regularities proberen we wat door te rijden.

 

En dat lukt!

Vanmorgen de eerste regularity ging briljant. Er lag veel sneeuw en we konden gewoon vaart blijven houden en maken. Joost moest mij zelfs afremmen omdat we voor op schema lagen. Uiteindelijk verlies je wel weer wat tijd, maar we komen niet vast te zitten, hoewel ik even door gleed tegen een sneeuwbult aan. Dus eind van de regularity kijken we elkaar tevreden aan en ben ik blij, dit hebben we weer gehad.

 

De verbindingsroutes vind ik wel zwaar, want dit gaat soms over dezelfde soort weggetjes en dan ga je dus eigenlijk harder dan bij een regularity, dus gaat bij mij het gas eraf en doe ik het rustiger aan. Waarschijnlijk tot irritatie van andere deelnemers soms, maar we halen de tijden wel.

 

Wat wel mis ging is dat we niet vroeg genoeg onze tijd gevraagd hebben, dus komen we in tijdnood en komen we uiteindelijk te laat op een TC.

 

Daarvoor was zelfs nog een proef op een circuit vol met ijs. Daar kunnen we het gewoon niet winnen. Joost neemt het stuur over en ik navigeer, links om de pilon, rechts om de pilon, de bocht door, stop astride, gas, we halen een auto in, vliegen over de baan, missen ergens bijna een pilon, maar het tweede rondje gaat ook vlot, sterker nog, voor ons zie ik een Alfa rijden, waarschijnlijk van Albert Boekel en Joep Wanders, en we lopen in, echt waar, we lopen in!

 

We finishen goed en de glimlachen op de gezichten van de Marshalls worden breder en breder als ze ons zien.

 

Daarna weer door, weer een zware etappe, druk verkeer, slechte wegen, soms vol met ijs, wat ik niet echt fijn vind. Maar rem erop, gas eraf en gaan, soms met 20 km/h glijdend over een weggetje, als we maar beneden komen zonder uit te glijden en dat lukt telkens weer.

 

Gezonde spanning en angst wat mij goed afremt!

 

De tweede regularity na de TC hebben we ook tijd te kort, we kunnen gewoon de tijd niet halen over deze wegen richting start. Dus we doen ons best en rijden weer zoals we het altijd doen, berekenend en vlot. Ons gevoel is weer goed, maar hier hebben we echt tijd verloren.

 

Bij de lunch komen we op tijd aan en horen we dat het inderdaad zwaar is, tijden zijn kort en iedereen heeft het moeilijk, wij zijn geen uitzondering.

 

Dan vanmiddag weer twee regularities, de eerste ging gewoon weer goed, we konden goed rijden en constant. Hoewel we tijd verliezen door wat tijd terug te laten lopen, stom stom stom, dat hadden we wel verloren in de haarspeldbochten met alle sneeuw, want daar kon je gewoon niet hard.

 

Dan komen we eindelijk bij de laatste regularity, ondertussen ben ik moe, het rijden vergt erg veel concentratie, maar ik geniet er wel van! Nu nog 1 en dan naar het hotel.

Ik stop even voor een sanitaire stop en laat twee deelnemers voor ons starten. Wij staan aan de startlijn en dan zie ik in mijn spiegels opeens blauwe lampen knipperen en stop polizie. De politie komt controleren wat we aan het doen zijn. De vergunningen worden erbij gepakt, maar dat is niet voldoende voor deze sterke armen van de wet. Uiteindelijk staan we 41 minuten stil op de regularity en moeten in het schemer starten. Dat gaat zwaar worden. Wat ook niet helpt is dat er weer ijs ligt. Dus, tijd verliezen, veilig aankomen en dat lukt. Helaas wel een klein navigatie foutje maar we zijn tevreden.

 

De weg terug was zwaar, pikkedonker, slechte belijning op de wegen, die ook nog alle kanten op slingeren, slecht zicht van de koplampen en door de voorruit. Dus gewoon rustig aan, concentreren en veilig aankomen. Ook dat lukt.

 

Einde van de dag kun je echt zeggen, de wintertrial is nu echt begonnen, het was zwaar vandaag, maar we hebben genoten en naar de eerste standen gezien hebben we het echt top gedaan. Waarschijnlijk weer tweede op de regularities en van iedereen zijn we zelfs 15e op de test! Joost, je bent een held!

 

Wat later foto’s, want de wifi is weer minder.

 

Update: voorlopige stand, 2e vandaag over hele dag in de club klasse, 4e in het algemeen klassement

Een gedachte over “The wintertrial 2017 Dag 3 *update stand*

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.