The Wintertrial 2017 Technische keuring *dag 1*

Daar zijn we dan in het chateau St. Gerlach.

Voor Joost was het een lange reis, al vroeg zat hij in de 2CV om van Haarlem naar Enschede te rijden. Daar aangekomen even bijkomen met een kopje thee, daarna snel naar de garage om de 2CV verder voor te bereiden, want die is er nog niet klaar voor!

Ik had mijn 2CV al voorbereid, de achterwielen had ik er al afgehaald en de auto op bokjes gezet, want ik heb winterbanden, Joost niet! Dus dat moest nog omgeruild worden. Dus in de sneeuw (want dat ligt er in Enschede) zo snel mogelijk banden wisselen en controleren dat de wielen ook echt vast zitten. Dan gereedschap uit sorteren, wat gaat mee, wat niet. Welke onderdelen gaan er mee, want we willen niet teveel meenemen.

Iets langer dan gepland hadden we alles in de auto zitten. Dit onder toeziend oog van Ben mijn buurman. Top dat je er even was als morele ondersteuning Ben!

Eerst weer naar huis, handen wassen en de bagage erin. Dan komt het moment, we moeten gaan. Dus afscheid genomen van Claudia en onderweg.

Tanken, banden oppompen en rijden maar.

Het rijden ging vlot, maar man wat was het warm in de auto. De winterjas ging al snel uit, daarna werden de mouwen opgerold, raampje ging open, de temperatuurmeter gaf 31 graden aan in de auto. Als dat zo blijft, gaan we het niet koud krijgen komende week!

Zo’n 60 kilometer te gaan zie ik opeens in de berm een blauwe Peugeot 504 staan, met wintertrial stikkers. Meteen in de ankers (veilig natuurlijk) en gestopt. Frank Soree en Maartje Heij stonden vertwijfeld onder de motorkap te kijken en hadden net Job Brouwers aan de telefoon.

De handen werden opgestroopt, ons gereedschap uitgeladen en aan het werk. Geen brandstof, dus controleren of de pomp werkt en of er brandstof naar de pomp toe komt. Dat laatste gebeurde niet, dus tja, wat kan het zijn? Gelukkig belt Job op, hij kan ook op LPG! Hier alles voor aangesloten en gaan.

Alleen in de tunnel van Swalmen bleken Frank en Maartje weer stil te komen staan. Gelukkig konden ze veilig uit de auto komen, zijn ze weggehaald door rijkswaterstaat en tja…. de tank was leeg…. dan kom je ook niet ver.

We zullen Frank en Maartje hierover nog uithoren!

Zelf ondertussen in St. Gerlach aangekomen en het was een mooi weerzien met vele bekenden.

Eerst inschrijven, stikkers plakken gevolgd door de technische controle. Dat liep allemaal uitstekend. Vervolgens moet de rallysafe nog ingebouwd worden. Terwijl Joost hierbij bleef ging ik naar de uitleg van de rallysafe.

Ook dat ging voorspoedig en ik denk dat ik het systeem goed snap šŸ˜‰

Daarna even tijd voor ons zelf, dus inchecken, bagage naar de kamer.

Nog een keer tanken en de auto opnieuw inrichten.

Nu even chill tot we straks aan het avondeten kunnen beginnen.

Morgenvroeg om 8:21 starten we, vlak voor de start zal ik nog even live gaan op facebook!

5 gedachten over “The Wintertrial 2017 Technische keuring *dag 1*

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.