The Wintertrial 2017 – voorbereiding 1

Wat een mooi moment om deze website nieuw leven in te blazen. Ooit ben ik wat begonnen met wat kleine verhalen over wat ik mee maak. Maar dit raakte wat in het slop en de laatste jaren heb ik weinig meer gepost.

Nu gaat dat veranderen!

Al een aantal jaren ga ik met diverse rally’s op pad om foto’s te maken. In de zomer of winter, dat maakt niet uit, ik ga graag op stap. Zelfs een rally van 2 dagen, 4 dagen of zelfs zes dagen heb ik mogen vastleggen. Die van zes dagen, dat was the wintertrial en dat zelfs twee keer. Een fantastisch avontuur, wat ik met leuke auto’s heb gedaan, zeker met mijn Saab 9-3.

Maar na bijna 19 jaar 2CV rijden weet ik al jaren dat ik met mijn 2CV graag nog mooie avonturen wil gaan beleven. Ik heb al gezegd, wanneer ik mijn 2CV 20 jaar heb, dan wil ik een mooie reis maken.

In mijn achterhoofd heb ik vaak al bedacht en uitgerekend wat het mij kost om een oudere 2CV erbij aan te schaffen. Om deze klaar te maken voor historische rally’s en voor de fotografie. En dan af en toe aan mooie rally’s mee te doen. Het is altijd bij die droom gebleven, maar die droom zal blijven, hopelijk tot ik de droom tot werkelijkheid kan maken.

Die droom heb ik wel eens gedeeld met andere mensen. Mensen die de droom soms al gedeeltelijk of helemaal uit hebben laten komen. Met Joost Bolwidt heb ik het er al vaak over gehad. Ik kwam hem regelmatig tegen bij rally’s waar hij als deelnemer spectaculair met zijn 2CV mee reed en ook rally’s won! Sterker nog, hij heeft zelfs al eens de Tulpenrally gereden met zijn 2CV en werd daarmee vijfde in de tourklasse. Dat betekend klasse en precies een bevestiging van wat ik in mijn hoofd had.

Als fotograaf heb ik twee keer the wintertrial mogen fotograferen. Een fantastisch avontuur, erg intens, erg vermoeiend en stressvol. Iets wat ik echt zwaar vond om te doen. Maar als er dan over de wintertrial gepraat wordt, begint er wat te kriebelen. Want hoe zwaar het ook was, het is een van de gaafste dingen die je kunt doen.

Joost schreef zich in voor een prijsvraag waar je een startbewijs kon winnen. Dan ga jij mee riep hij. Ja natuurlijk, eerst maar winnen. Twee weken voor de start belt hij mij op. ‘Ga je mee? Ik heb gewonnen!’ ; Ik ben echt even sprakeloos. Mee, met een 2CV naar de wintertrial? JA!!!!!

Nu alleen nog vrij krijgen…..en ook dat lukte, mits ik nog op een lekker biertje zou trakteren!

Dus nu gaan we naar de wintertrial met een 2CV dankzij Autoweek en Princenbier. En we hebben nog 1,5 week om de auto en ons zelf voor bereiden.

Citroen 2CV Azam 6 1965

2 gedachten over “The Wintertrial 2017 – voorbereiding 1

  1. Heel veel Suc6 met dit avontuur! Leuk om het te kunnen volgen. Veel plezier met elkaar en de Eend en we zijn benieuwd naar de verhalen en de foto’s.

    Enjoy!!!????
    Groeten van Anneke en Dick van Lierop

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.