The wintertrial 2017 – Voorbereiding deel 2

10 dagen hebben we als voorbereiding op de wintertrial. Dat is niet veel, sterker nog dat is heel erg weinig!

We moeten het reglement doorlezen om te zien wat er van ons verwacht wordt en waar we op moeten letten. Maar daarnaast krijg je nog veel meer papieren waar je op moet letten en opeens realiseer je dat je nog veel moet regelen.

Wij hebben rallypassen nodig om te kunnen starten, de auto een FIA of FIVA identity card, die moet dus nog aangevraagd worden.

De auto is voorbereid voor rally’s in de zomer, maar nu rijden we in de winter, dus dat betekend extra isolatie, nieuwe kachelslangen, een ventilator voor in de kachel, een motor beschermingsplaat, Tripmaster, kompas, etc…

Dan moet je nog nadenken welke onderdelen mee moeten. Een extra dynamo, bobine, stroomregelaar, gaskabel, koppelingskabel, bougies, bougiekabels, contactpuntset voor vervanging van de 123 ignition, een extra ventilator, stekkers, bedrading, binnenbanden, gereedschap, lampen, zekeringen, oliedruksensor, boutjes en moertjes, gereedschap, dekens, brandblusser, ruitenkrabber, hydraulische rik, plank, oliezeiltje, noem maar op!

Dan heb je nog spullen nodig voor navigeren, dus loep, verlichting in de auto, meetlatten, stopwatch, radio gestuurde klok, etc…

Dan moet je nog kleding meenemen, laten we eerlijk zijn, de 2CV is niet de warmste, dus je wilt je warm kleding, maar met een dikke jas in de auto is ook niet handig, dus dunne lagen over elkaar, maar dat betekend nadenken welke kleding je mee wilt nemen.

We proberen zoveel mogelijk in een excel sheet te verzamelen en aan te geven wie voor wat verantwoordelijk is. Uiteindelijk moeten we precies klaar zijn op het moment dat we naar de technische keuring rijden, de middag voor de start. Spannend dus en steeds weer vinden we toch weer kleine details waar we ook aan moeten denken.

3 gedachten over “The wintertrial 2017 – Voorbereiding deel 2

  1. Gefeliciteerd met de deelname. Zorg voor goed licht in de auto. Ik heb onlangs een led kaartleeslamp op een spiraal aan het portier geschroefd. Kost weinig amp. En makkelijk voor de navigatie. Niet teveel gewicht mee. Een 2cv gaat niet stuk!

  2. Dag Niko,
    Leuk on je www te lezen met alle voorbereidingen !!
    Ik ken je niet, maar wel Joost hij is mijn schoonzoon. Geniet van jullie rally! Ik volg jullie!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *