The Wintertrial 2018

Het afgelopen jaar ben ik veelvuldig aangesproken door mensen hoe gaaf ze het vonden wat wij met onze 2CV deden in the wintertrial 2017. Natuurlijk was het gaaf. En wat een verhaal. 10 dagen voor de start hoor je dat je mee mag en dan doe je het nog eens goed ook nog. Een vijfde plek in de Club klasse, tweede in onze categorie. Daar ben ik nog steeds trots op. Net als wat we bereikt hebben. Joost en ik hadden dezelfde gedachte, dat moet kunnen met een 2CV. Wij waren en zijn nog steeds van mening dat het de perfecte auto is voor een rally zoals the wintertrial.

Nog een keer gaan dan? Oef ja, graag, maar dat startgeld! Heel eerlijk, voor gewone mensen als Joost en mij is dat toch wel afgrijselijk veel geld. Dus ik hield nergens rekening meer mee. Claudia en ik maakten plannen voor januari (Interclassics Maastricht), Februari, eindelijk een keer weer naar Parijs (Retromobile nog nooit geweest) en in mei eindelijk een keer naar de Mille Miglia. Toch een keer meemaken!

De laatste paar maand ben ik ook weer fanatiek gaan fietsen, heerlijk, nergens aan denken, alleen genieten van de natuur, de wind en kilometers maken. Fietsen is ideaal om alles even te vergeten, of juist om nieuwe ideeën op te doen. Ik geniet er volop van! Alleen wordt mijn wielrenner wat minder. De lagers zijn nog een keer gesmeerd, maar eerlijk is eerlijk, de naven van de velgen lopen op z’n eind, dus in 2018 dan maar een nieuwe wielrenner?

Ach en zo zijn er nog zoveel wensen, er is nog zoveel te doen, aan te schaffen, te bezoeken, te doen, te vergeven, want laten we eerlijk zijn. Veel mensen hebben het niet zo luxe, dus af en toe wat delen met anderen is ook absoluut de moeite waard!

Maar dan komt toch dat telefoontje van Joost. Wij hebben een sponsor, wij moeten nog wel bij betalen, maar we kunnen mee doen. Terwijl wij eerder dit jaar zeiden, het was mooi, het was gaaf, het kan alleen maar minder gaan, want nu kriebelt het om hoog te eindigen. Nu is er een verwachting. Dus wij gaan niet, over een paar jaar maar weer eens kijken. En toch, wat kriebelt het, je ziet de beelden op tv van afgelopen jaar. Je weet weer hoe je de wegen te lijf ging, hoe je toch wat zweette toen je over ijs reed en je af vroeg hoe je tot stilstand zou komen. En dan wetende dat je het goed deed. Op de manier hoe wij reden, berekenend en toch af en toe maximaal, maar zonder over de grens te gaan. Hoe hebben wij dat toch gedaan?? En zou ik het nog eens kunnen??

Nou dat gaan wij meemaken, want dankzij een sponsor kunnen wij toch mee gaan doen aan de wintertrial 2018. Dit keer moeten wij zelf ook veel financieren. Maar in plaats van 10 dagen hebben wij 10 weken om voor te bereiden!

Joost gaat de 2CV nalopen, carburateur en startmotor krijgen een revisie. Andere ruitenwissers, nieuwe accu, nieuwe bobine. Ik heb een andere bumper geregeld zodat we daar wat extra verlichting op kunnen monteren. En dit jaar wil ik toch ook met nog betere banden gaan rijden.

Onze ervaring moet ons dit jaar helpen. Vorig jaar maakten we een paar beginnersfouten. Hoe zal het dit jaar gaan? Nou, bij de rally spreken we altijd over Als….dan….. Als we dit hadden gedaan dan… Dat geldt natuurlijk dit jaar niet anders. De rally begint opnieuw. De route is anders, de weersomstandigheden zijn anders. Wie weet lukt het niet en komen we niet eens voor in top van de ranglijsten. Dus aankomen is wat belangrijk is. En dat is net als vorig jaar ons belangrijkste doel. Aankomen, zonder schade, genieten van wat er komt, genieten van de ambiance. En als we het goed doen, dan is dat mooi meegenomen.

Ik zal weer uitvoerig verslag doen in woord en beeld. Dus hou deze website in de gaten.

Een gedachte over “The Wintertrial 2018

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *