The wintertrial Dag 4

Gisteren was een ontzettend zware dag. Het ging allemaal maar net, voelde mij af en toe niet helemaal happy op de weg in het verkeer en dan is het lastig rijden.

 

Dan krijg je ’s avonds ook matig eten, maar wel heel veel gezelligheid aan tafel met Frank Soree, Maartje Heij en Dick en Bas de Regt.

Dat is ook de rally, elkaar verhalen vertellen, gezelligheid en de belevenissen van de dag.

 

Vanmorgen in spanning naar de 2CV, zou hij starten, nou dat deed hij, gelukkig was het eindelijk niet meer zo koud.

 

Het rijden op de wegen is ook wel wat bijzonders, want je komt van alles tegen.

Je hebt ijs, dat glimt, dat is glad dat zie je, dan is er donker ijs met wat smurrie erop, ziet eruit als sneeuw, maar als je gaat remmen dan vlieg je gewoon door.

Dan is er nog smurrie met korrels, dat is net geen ijs, maar met de korrels die erop gegooid worden heb je wat meer grip.

Dan heb je donker, geel achtige sneeuw, lijkt op smurrie, maar hier kun je lekker op rijden, dan heb je nog sneeuw die aangereden is, maar nog niet glad en sneeuw die nog lekker vers is.

Kortom, je bent constant aan het zoeken naar grip, wat kan de auto, hoe glad is het hier, kan ik hier gas geven, of juist niet?

 

Onze dagen zien er dan ook als volgt uit. We beginnen rustig, meestal over grotere wegen, daar durven we gewoon gas te geven, maar vaak zitten andere deelnemers achter ons, want we gaan gewoon niet zo snel.

Op de binnenwegen precies hetzelfde, maar daar wordt het redelijk gelijk en kunnen we goed meerijden. Op de sneeuw/ijs/gladde wegen zijn wij in het voordeel meestal, maar niet als we heuvel af gaan op ijs, dat is gewoon eng en doe ik rustig aan.

 

De regularities zijn een ander verhaal. Dat doen we dan elke dag ook weer goed. We starten met een kaart en een tijdtabel. Joost kijkt op de kaart waar we heen moeten en leest de stopwatch en afstand af en roept of ik op tijd rij of sneller moet. Ik probeer mijn snelheid aan te passen door harder te rijden als dat kan. Meestal zijn de regularities op rustige wegen waar weinig auto’s komen. Uiteraard zitten er haarspeldbochten in. Wat we merken is dat op de lange halen we gewoon snelheid te kort komen, we proberen dan op het gemiddelde te komen door wat harder door te rijden. In de bochten wordt het leuk, zeker als er iets van sneeuw ligt of iets waar we grip op hebben. Ik rem af voor de bochten, zorg dat ik grip krijg op de banden. Ik rem wel bij, maar je begint vrij snel te glijden. Dan laat ik de rem los en laat de banden weer grip vinden. Meestal stuur ik al in en zodra ik de grip voel stamp ik op het gas en laat de banden de eend door de bocht trekken omhoog. Dat is ontzettend leuk om te doen.

 

Zo leuk en zo goed gaat dat, dat we vanmorgen op een regularity al snel een Rover met een dikke V8 in aan het halen zijn. Gerard Deen en Piet de Vries geven ons ruim baan en we stuiven er langs. Niet gek veel later zitten we opeens achter Werner Budding en Maiko Wellink. Zij staan nummer 1 in het klassement en we pakken gewoon tijd op ze. Let wel, ze rijden in een Mercedes Benz 450 SLC met 200 pk.

Zo gaat het spelletje de hele dag door. We rijden rustig tussen de stukken in, waar iedereen ons voorbij blaast en proberen maximaal te rijden waar het kan.

 

Links en rechts zie ik sporen dat mensen eraf gegaan zijn en het is ook glad. Zelf wordt ik ook 1 of 2 keer verrast, maar ik weet de auto te houden en we komen niet vast te zitten. Al met al geeft dat een goed gevoel.

 

Erg leuk was het publiek vandaag. Zoveel mensen die zwaaien, foto’s maken, duimen omhoog steken. Zelfs iemand die een diepe buiging voor ons deed.

Op een test, een hillclimb, stonden gewoon honderden mensen ons toe te juichen, foto’s te maken een geweldige ervaring.

 

Helemaal als later blijkt dat we echt heel veel auto’s weer achter ons gelaten hebben. Zelfs Werner Budding met z’n SLC was langzamer.

 

Wel positief dat hij een leuk stukje over de eend verteld voor het tv programma, dus later kunnen jullie ook mee genieten!

 

Ons resultaat, ja voor ons weer boven verwachting. We staan ook vandaag weer ergens in de top 3, misschien zelfs hoger. En voor het algemeen klassement betekend dat ook goed nieuws, want we gaan daar stijgen, gaan we naar de top 3??

 

2 gedachten over “The wintertrial Dag 4

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.