The wintertrial pre-pre proloog of zoiets

Zo we zitten in München. Eigenlijk een dag te vroeg, want we worden morgen pas officieel verwacht. Maar het is toch verrekte lekker om die afstand al afgelegd te hebben. Dat betekend morgen een klein beetje aan de auto knutselen, her inpakken en vooral even genieten. Hoewel we dat vanavond ook al hebben gedaan natuurlijk.

Joost zou mij in de loop van de ochtend ophalen. We hadden gezegd, geen haast, komt goed, we zien hoe ver wij komen, met eind doel München, maar als het te lang duurt gaan we ergens overnachten. Maar goed, Joost moest eerst nog even langs de garage, want de versnellingsbak olie moest nog vervangen worden. Kun je zeggen, had je dat niet eerder kunnen doen, maar een karweitje van niets, dus prima om even gebruik te maken van een brug. Want druk druk druk, moet ook allemaal maar even kunnen.

Dus liep het wat tegen, kon je slecht bij bouten, zaten ze heel erg vast en zat het verkeer niet mee. Dus net wanneer ik op de klok kijk en denk, hmmm Joost zou hier over een 45 minuten moeten zijn. Joh ik rij nu weg, ik zie je straks, want het liep wat tegen. Dus half 11 werd al richting 12 uur.

Iets na 12-en staat Joost voor de deur, dus hop bagage erin, even wat dingen checken, plassen, en door naar de pomp. Een half uur later zijn wij dan ook echt onderweg.

Het vrachtverkeer is echt irritant. Inhalen net voor je neus, dan is het tempo weer uit de auto. Soms lompe acties van vrachtwagens, nou ja, we zijn nog steeds ongeschonden. 1 file wisten we omheen te rijden, een andere niet en stonden we een half uur vast. Avondeten was zoals ik Claudia had beloofd absoluut niet de McDonalds…eh…..dus wel… maar goed om half tien waren we bij het hotel. 9 uur nadat we uit Enschede vertrokken. 13 uur nadat Joost uit Haarlem was vertrokken.

En dan zie je al weer zoveel mensen, en dan is het meteen weer gezellig. Praten met Mark Appleton die verantwoordelijk is voor de rally. Leuke verhalen vertellen met James Ewing. Met andere mensen praten, blij dat we er weer bij zijn. Jolijn was vooral blij te horen dat we gordels in de eend hadden zitten. En Joost natuurlijk iedereen vertellen dat hij dit jaar het wel warm in de eend zou hebben, want stoelverwarming ingebouwd! ‘de decadentie!; zegt Jolijn. En daar ben ik het stiekem wel mee eens, hoewel het wel fris was vandaag! 😉

Kortom, we zijn aangekomen en meteen lekker in de rally betrokken. Nu even dit blogje schrijven en dan lekker slapen, want stiekem zijn we wel kapot.

Morgen gaan we een paar kleine dingen aan de 2CV doen. Even nog nalopen of alles vast zit. Olie controleren, ruitenwissers iets anders ophangen en herindelen, maar dat is het ook wel. Daarna even de gps rallysafe in laten bouwen en papieren ophalen voor zondag, en dan gaan we lekker even op pad. BMW museum staat op de planning en daarna zien we het wel even.

tot morgen en welterusten

 

Een gedachte over “The wintertrial pre-pre proloog of zoiets

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.